Sladkého jsme si o Vánocích asi všichni užili dosyta, proto slaná dobrota jistě přijde vhod. Vychutnejte si recept plný lahodného sýra, pancetty i pro mikrobiom prospěšného kefíru.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 20 minutesmin
Celkový čas 35 minutesmin
Porce 8-10
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
250guniverzální mouky Babiččina volba
2vejce
200mlpodmáslí nebo kefíru
1ČL prášku do pečiva
100gpancetty
50ggoudy
50gparmazánu
1PL bylinkového másla
1cibule
1ČL másla
silikonové formičky na muffiny
lněné semínko a maldonská sůl na dokončení
Instrukce
Na másle opečte cibulku a pancettu, nakonec nechte zavadnout špenát. V míse smíchejte vejce, mouku, podmáslí, prášek do pečiva a sůl. Vmíchejte nastrouhané sýry a opečenou pancettu se špenátem. Nadávkujte do formiček. Na závěr posypte lněným semínkem a solí.
Pečte při 200 °C asi 20 minut. Nechte vychladnout a pak vyklopte z formiček.