Sýr Halloumi pochází z Kypru a je výjimečný svojí chutí i konzistencí. Tradičně se vyrábí z ovčího a kozího mléka. Tento vynikající polotvrdý sýr je určený k opékání a grilování. Atraktivní způsob, jak doplnit salát o kvalitní bílkovinu. Zajímavou ingrediencí v salátu je konopná vláknina, která je zdrojem cenných mikroživin. Tato rozemletá a speciálně upravená konopná semínka pomohou k lepšímu pocitu sytosti bez navýšení kalorií.
Sýr Halloumi vyjměte z obalu, “zbavte” nálevu a důkladně osušte. Sýr nakrájejte na silnější plátky a krátce opečte na nepřilnavé pánvi do zlatova. Až ke konci sýr ochuťte kořením. Chutná je kombinace bylinek a chilli. Polníček omyjte, nechte okapat a natrhejte. V míse ho smíchejte s překrojenými rajčátky a překrojeným hroznovým vínem. Doplňte červenou cibulí. Zeleninu promíchejte se zálivkou a konopnou vlákninou. Nechte 5 minut odležet. Salát naservírujte do hlubšího talíře. Doplňte o trojúhelníky teplého opečeného sýra a posypte na sucho opraženými dýňovými semínky.
Notes
TIP od autorky receptu: Pokud chcete salát ještě sytější, přidejte další zeleninu. Doporučuji však tepelně upravenou kvůli lepší stravitelnosti. Skvěle se hodí opečená červená paprika nebo cuketa.Recept pro vás připravila lektorka zdravého vaření a životního stylu Ing. Kamila Metzová, ambasadorka značek Druid CZ, Labeta a Iswari, tvůrkyně originálních bezlepkových receptů a autorka webu www.varilamysicka.cz.Zdroj: LabetaFoto: se souhlasem Labeta