Mlsné jazýčky koček inspirovaly nejprve značku Sheba k vytvoření prémiového krmiva. Podobný gurmánský zážitek jako mají kočky ze svých kapsiček si však můžete dopřát i vy. Pavel Berky vytvořil několik receptů ze stejně kvalitních ingrediencí. Jedním z nich jsou tyto rybí pochoutky.
Kategorie Chuťovka, Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 30 minutesmin
Čas vaření 30 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.
Porce 4
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
Marinovaný losos:
400gčerstvého lososa bez kůže
1šalotka
10gzázvoru
1chilli paprička
1limetka
sójová omáčka
Ceviche ze pstruha:
400gpstruhafilety bez kůže
1grep
1citron
1limetka
1zralé mango
čerstvý koriandr
sůl
pepř
Krokety z tresky:
300gbílé tresky bez kůže
500mlmléka
125gmásla
70ghladké mouky
olej na smažení
3vejce
1cibule
panko strouhanka
sůl
pepř
Instrukce
Marinovaný losos:
Lososa nakrájejte na malé kostky.
Šalotku a zázvor oloupejte a nasekejte najemno.
Do misky vyždímejte šťávu z limetky, přidejte asi 4 PL sojové omáčky a šalotku se zázvorem.
Dobře vše promíchejte, přidejte kostičky lososa a nechte marinovat 5 minut.
Ceviche ze pstruha:
V misce smíchejte šťávu z půlky grepu, jedné limetky a půlky citronu. Mango oloupejte a nakrájejte na malé kostičky. Přidejte ho do misky spolu s nasekanou chilli papričkou a vše lehce osolte.
Filety nakrájejte na velmi tenké plátky a dejte do misky s citrusovou marinádou. Přihoďte nasekaný koriandr, promíchejte a nechte marinovat 10-15 minut.
Krokety z tresky:
Na olivovém oleji orestujte cibuli doměkka a dosklovita. Dejte ji do misky a odložte na později.
V hrnci rozpustěte máslo, přidejte prosátou mouku a zamíchejte. Za stálého míchání připravte světlou jíšku.
Postupně do jíšky přilévejte mléko aby vznikl krémový bešamel. Poté hrnec odstavte z ohně a nechte bešamel vychladnout.
Tresku nakrájejte na malé kousky, smíchejte s vychladlým bešamelem a orestovanou cibulkou. Z této směsi připravte malé kuličky. Obalte je v rozšlehaných vejcích a poté ve strouhance.
Krokety smažte v dobře rozpáleném oleji dozlatova.
Notes
Vyzkoušejte také skvělé burger nebo kachnu.Zdroj a foto: Sheba, Pavel Berky