První recept mé výzvy byl z Jordánska. Odkaz na originální recept bude vlevo v odkazech *heart*
1) Uvaříme cizrnu. Buď se nechá přes noc namočit ve vodě, nebo se použije z plechovky. Já použila z plechovky a vařila ji asi 35-40 minut. Současně dáme do vody namočit bulgur asi na 15 minut. Rajčata a papriku nakrájíme na větší kostky.
2) Cibuli nakrájíme na jemno a na oleji osmahneme do měkka.
3) Přidáme nasekaný česnek a chili (kdo má rád ostřejší, může přidat i feferonku) a minutku pražíme.
4) Přidáme protlak a opět chvilku pražíme. Pak přidáme nakrájená rajčata, papriku, zbývající koření a sůl a dusíme 15 minut.
5) Přidáme bulgur a zalijeme vodou. Vaříme podle návodu bulguru, přibližně 15 minut.
6) Přidáme uvařenou cizrnu a už jen promícháme.
7) Při servírování posypeme petrželkou.300g - bulgur1hrnek - cizrna2ks - cibule4stroužek - česnek1ks - zelená paprika4ks - rajčata1ks - nové koření1/2lžička - skořice2lžíce - rajčatový protlak nebo passatašpetka - chilišpetka - kurkuma4lžíce - olejšpetka - sůl1l - vodapříprava - 30vaření - 30