Chcete se dostat do formy, ale nedokážete se vzdát sladkých dezertů? Ano, je to možné. Stačí kupované krémy, sladké jogurty a pudinky nahradit doma vyrobeným dezertem s vysokým obsahem proteinu. Ten funguje zároveň jako výživná svačina, která perfektně zapadne do zdravého jídelníčku. Když má sezónu ovoce kaki, rozhodně sáhněte po něm. Krátce podušené má báječnou chuť. Podobně poslouží i broskev, hruška, či jablko...
Kategorie Dezert
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 15 minutesmin
Celkový čas 25 minutesmin
Porce 2
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
1kelímek Skyru
1kelímek bílého krémového jogurtu
2lžíce BIO proteinového prášku Super vegan protein kakao od Iswari
1lžíce medu na doslazení
1ks ovoce kaki
špetka skořice
Instrukce
Kaki nakrájejte na kostičky a duste v rendlíku pod pokličkou do mírného změknutí. Stačí pár minut. Ve větší misce metličkou do hladka promíchejte Skyr s jogurtem. Přidejte Super vegan kakaový protein a med. Směs rozdělte do dvou misek, ozdobte podušeným kaki a dle chuti poprašte skořicí.
Notes
TIPYDezert si můžete připravit i ve verzi bez kakaa. Stačí místo proteinu s kakaem použít neutrální Super vegan protein Iswari bez příchuti.Pokud si chcete dezert ještě více nutričně obohatit, posypte podušené kaki krátce opraženými pekanovými ořechy. Samozřejmě jen decentně, stačí 5 ořechů.Zdroj a foto: Labeta