Cibulku si nakrájíme nahrubo, cuketu na rozkrojíme na čtvrtiny a nakrájíme na tenké plátky, slaninu také nakrájíme nahrubo. Dáme rozehřát troubu na 220 stupňů a pokud máme, použijeme funkci gril, noky nám zapeče ale i klasický program. Do kastrůlku nebo na hlubší pánev (použijte takové nádobí, které může pak rovnou do trouby nebo pak použijte zapékací mísu) si dáme rozehřát olivový olej s máslem a na středním stupni na něm opečeme společně cibuli, slaninu a cuketu dozlatova. Na minutu přidáme rajčatový protlak, prolisovaný česnek a společně ještě tak minutu opékáme. Směs pak zalijeme drcenými rajčaty, osolíme, opepříme a necháme trochu probublat. Omáčku ochutnáme a případně doladíme solí nebo pepřem.
Po chvíli vaření přidáme ricottu, čerstvou bazalku, bramborové noky a promícháme. Pokud je omáčka hodně hustá, podlijeme ji trochou vody. Stačí ale opravdu maličko.
Noky necháme v omáčce chvilku (3-5 minut) změknout, pak stáhneme z plotny a do směsi natrháme jednu mozzarellu. Promícháme a horní část zasypeme nastrouhaným parmazánem, natrhanou druhou mozzarellou a dáme na pár minut zapéct do trouby. Do trouby se průběžně díváme a neodcházíme nikam daleko. Chceme, aby se sýr nahoře roztekl, lehce zezlátnul, ale nechceme, aby se vysušil.