Nepečený cheesecake s ovocem
Vytisknout recept
Nepečený cheesecake připravený s Galbani Mascarpone, ozdobený lesním ovocem s vanilkou a čerstvými jahodami.
Kategorie Dezert
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 30 minutes min
Čas vaření 10 minutes min
Celkový čas 40 minutes min
Porce 10
Uvařila Kristýna Solničková
- 500 g Karamelizovaných sušenek
- 200 g Másla
- 500 g Galbani Mascarpone
- 100 g Krupicového cukru
- 500 ml Smetany 31 %
- 500 g Jahod čerstvé
- 1 kg Lesní směsi mražená
- 100 g Kukuřičného škrobu
- 1 Vanilkový lusk
- Pečicí papír
Karamelizované sušenky rozmixujeme nahrubo a smícháme s rozpuštěným máslem. Vložíme do dortové formy a necháme ztuhnout v lednici.
Galbani Mascarpone vyšleháme s krupicovým cukrem a vanilkou do krémové konzistence.
Smetanu vyšleháme do nadýchaného krému a jemně vmícháme do mascarpone.
Krém naneseme na sušenkový základ v dortové formě.
Mraženou lesní směs zahřejeme s cukrem a zahustíme kukuřičným škrobem. Necháme vychladnout a poklademe na vrstvu krému.
Dozdobíme čerstvými jahodami a necháme minimálně 2 hodiny chladit v lednici.
Zdroj a foto: Galbani