Výborná klasika v mini provedení tak akorát na svačinku a zcela bez lepku.
Kategorie moučník
Kuchyně Bezlepková
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 25 minutesmin
Celkový čas 35 minutesmin
Porce 0Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
120gmásla
120gcukru krystal
2ksvejce
150gUniverzální směsi bez lepku Labeta+ na vysypání formiček
100mlmléka
kůra a šťáva z 1/2 citronu
kůra z 1/2 pomeranče
2lžičky Kypřícího prášku do pečiva bez lepku Labeta
rozinky a kandované ovoce
Instrukce
Nejprve si vyšleháme máslo s cukrem a vejci. Postupně přidáme kůru z pomeranče a citronu. Přidáme i citronovou šťávu. Důkladně promícháme všechny tekuté ingredience a začneme přisypávat mouku a kypřící prášek. Přiléváme mléko, tak, aby konzistence byla trochu tekutá a táhla se. Nakonec přidáme rozinky a kandované ovoce podle chuti. Pečeme ve vymazaných a vysypaných formičkách na mini bábovky na 200 °C po dobu 20-25 min. Místo formiček se dají použit klasické muffinové formy.
Notes
Recept pro vás připravila lektorka zdravého vaření a životního stylu Ing. Kamila Metzová, ambasadorka značek Druid CZ, Labeta a Iswari, tvůrkyně originálních bezlepkových receptů a autorka webu www.varilamysicka.cz.Zdroj: LabetaFoto: se souhlasem Labeta