Buchta s bílou čokoládou, které nikdo neodolá. Čokoláda se totiž hodí téměř ke všemu, od ovoce, přes ořechy, až po karamel
Kategorie Dezert
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 25 minutesmin
Celkový čas 40 minutesmin
Porce 8osob
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
120gUniverzální mouky Babiččina volba
2vejce
80gtřtinového cukru
80grozpuštěného másla
40goříškového máslamy dáváme mandlové s bílou čokoládou
60gnasekaných mandlí nebo mandlových lupínků
1lžička prášku do pečiva
1vanička malin125 g
100gbílé čokolády
Instrukce
V míse promíchejte nejprve cukr s rozpuštěným máslem, postupně do směsi zašlehejte vejce, přidejte také oříškové máslo. Promíchejte mouku s práškem do pečiva a do tekuté směsi přidejte. Nakonec nasekejte čokoládu a oříšky a opatrně vmíchejte do těsta.
Stáhněte do formy a přidejte nakonec i maliny – vmáčkněte je do těsta. Předehřejte troubu na 170 °C. Pečte v zapékací formě nebo pekáčku asi 25 minut. Buchta by měla být vláčná, ale ne nadýchaná (spíš jako brownies – lehce nedopečené a jemné).