Ideální večeře na dny, kdy nehodláte strávit hodiny v kuchyni, ale přesto se chcete výborně najíst. Tento recept je rychlý, snadný a přitom neskutečně chutný. Vše navíc uvaříte v jedné jediné pánvi!
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Španělská
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 45 minutesmin
Celkový čas 55 minutesmin
Porce 0Individuální
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
6kuřecích stehýnek
1velká cibule jemně nasekaná
5stroužků česneku jemně nasekaných
1/2červené papriky jemně nakrájená
10plátků nakládaných jalapeños
3lžíce olivového oleje
1hrnek rýže
400gkrájených rajčat sterilovaných
1bobkový list
1 ½hrnku kuřecího vývaru
¾hrnku suchého bílého vína
2lžičky uzené papriky
½lžičky šafránu
¼hrnku zelených oliv rozpůlených
¼hrnku černých oliv rozpůlených
1lžička soli
½lžičky pepře
3lžíce petrželky jemně nasekané
Instrukce
Kuřecí stehna okořeňte solí a pepřem.
Na velké pánvi rozehřejte 2 lžíce olivového oleje.
Opékejte kuřecí maso po obou stranách po dobu 6 minut, dokud nezíská zlatohnědou kůžičku. Poté přesuňte maso na talíř.
Na pánvi rozehřejte zbývající lžíci olivového oleje a osmahněte cibuli, česnek, červenou papriku a jalapeños (asi 3 minuty).
Přidejte uzenou papriku a rýži a míchejte, dokud není rýže dobře obalena.
Přidejte bílé víno a nechte vařit po dobu 3 minut.
Přidejte šafrán, krájená rajčata, bobkový list, sůl a pepř, kuřecí vývar a přiveďte k varu.
Položte kuřecí maso na rýži, přiklopte pánev poklicí a duste na plotně po dobu 20—25 minut, dokud není rýže uvařená a nenasákne vývar.
Sundejte z plotny a přidejte olivy. Případně dochuťte solí a pepřem.
Ozdobte petrželkou a podávejte!
Notes
Víno, olivy či koření seženete na edelikatesy.czZdroj a foto: edelikatesy.cz