Tento tradiční andaluský recept vás přenese do světa exotických chutí a vůní. Kombinace sladkých rozinek a sušených meruněk s výrazným kořením, jako je skořice a muškátový oříšek, vytváří neodolatelnou harmonii chutí, která pohladí vaše chuťové buňky. Mandle dodávají jídlu texturu a olivy lehkou slanost. Je to skvělé jídlo, které se snadno připravuje a jeho plná chuť vás příjemně překvapí. Podávejte s kuskusem nebo bílou rýží pro kompletní zážitek.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Španělská
Čas přípravy 30 minutesmin
Čas vaření 30 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.
Porce 4
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
2cibule
4kuřecí stehnanebo horních částí stehen
extra panenský olivový olej
1bobkový list
sůl podle chuti
20gmandlí
10grozinek
hrstka sušených meruněk
hrstka černých oliv
1/2lžičky mletého muškátového oříšku
1/2lžičky mleté skořice
1hřebíček
Instrukce
Oloupejte cibuli a nakrájejte ji na tenké plátky. V širší pánvi nebo hrnci rozehřejte olivový olej a na mírném ohni osmahněte cibuli spolu s bobkovým listem, dokud nezměkne a nezesklovatí. Pak přidejte kuřecí stehna a restujte je, dokud se lehce neopečou.
Přisypte mandle, rozinky, sušené švestky a olivy. Vše krátce orestujte, aby se chutě dobře propojily. Následně přidejte mletý muškátový oříšek, skořici a hřebíček. Osolte podle potřeby a přilijte trochu vody (asi 100–125 ml). Nechte vařit na středním plameni asi 30 minut.
Stehna podávejte posypaná hladkolistou petrželkou s kuskusem nebo rýží.