Krémové zeleninové polévky jsou chytrou volbou například pro lehkou večeři. Příprava je snadná, rychlá a zvládne ji každý. Osvědčená je kombinace pórku a hrášku. Polévka je obohacená o Spirulinu, která je zdrojem mikroživin a jídlo barevně rozzáří. Hrachový protein ingredience propojí a zajistí krémovost a výživovou hodnotu.
Kategorie Polévka
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 15 minutesmin
Celkový čas 25 minutesmin
Porce 4
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
1velký pórek
1balení mraženého hrášku
2stroužky česneku
2lžíce olivového oleje
600mlzeleninového vývaru
1lžíce BIO Hrachového proteinu Iswari
1lžička BIO Spiruliny Iswari
70mlrostlinné smetany
Sůl
Čerstvě mletý barevný pepř
Na křupavou cizrnu:
1balení nakládané cizrny
Olivový olej
Směs koření s kurkumounapř. Indie, Orient
Instrukce
Na olivovém oleji orestujte nakrájený pórek, aby se rozvoněl. Přidejte nakrájený česnek, krátce promíchejte a vsypte hrášek. Zalijte zeleninovým vývarem jen tak, aby zelenina byla ponořená. Ochuťte solí a pepřem. Vařte 8 minut. Zeleninu rozmixujte zcela do hladka nejlépe pomocí stolního mixéru. Přidejte hrachový protein, spirulinu, smetanu a opět promixujte. Na závěr dolaďte konzistenci, podle potřeby přidejte tekutinu nebo smetanu.
Krutony: Hotovou nakládanou cizrnu důkladně osušte a promíchejte s malým množstvím oleje a koření. Dejte na plech a upečte do křupava v troubě.
Notes
TIP od autorky receptu: Aby byla cizrna křupavá, doporučuji péct ji v troubě alespoň 30 minut. Rychlejším řešením je horkovzdušná fritéza. Křupavá cizrna je v ní do 10 minut hotová.Recept pro vás připravila lektorka zdravého vaření a životního stylu Ing. Kamila Metzová, ambasadorka značek Druid CZ, Labeta a Iswari, tvůrkyně originálních bezlepkových receptů a autorka webu www.varilamysicka.cz.Zdroj: LabetaFoto: se souhlasem Labeta