Vytisknout recept
Ochucená pěna s kokosovým mlékem a pyré z pečených citrónů. Servírovaná ve skleničce, vrstvená s mango chutney, cukrářskými piškoty a granolou.
Kategorie Dezert
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 20 minutes min
Čas vaření 15 minutes min
Celkový čas 35 minutes min
Porce 4
Uvařila Kristýna Solničková
- 500 g Galbani Mascarpone
- 250 ml kokosového mléka
- 2 vanilkové lusky nebo extrakt
- 4 citrony
- 100 ml medu
- 250 g mraženého manga
- 1 ks čerstvého manga
- 50 g třtinového cukru
- 10 ks cukrářských piškotů
- 20 g granoly
Citróny upečeme v předehřáté troubě při 180 °C asi 15 minut. Po upečení přepasírujeme přes cedník.
Přepasírované citróny smícháme s Galbani Mascarpone, vanilkou, medem a kokosovým mlékem. Vyšleháme do hladkého krému a naplníme do cukrářského sáčku.
Mražené mango svaříme s třtinovým cukrem do hustší chutney konzistence, necháme vychladnout.
Do skleničky vrstvíme granolu, mango, citrónové mascarpone, cukrářské piškoty a opět citrónové Mascarpone.
Na závěr dozdobíme čerstvým mangem.
Zdroj a foto: Galbani