Jak si vychutnat pravou zimní atmosféru ve zdraví a s úsměvem na tváři? Mlékárna Valašské Meziříčí přichází s tipem na super rychlý koktejl plný zdraví. Výborně chutná a jeho příprava zabere opravdu jen pár minut. Výsledkem je zdravý kefírový nápoj s kurkumou a pepřem. Kurkuma (Curcuma longa) má kořeny v tradiční, především ajurvédské a tradiční čínské medicíně. Zde byla využívána po tisíce let jako silné protizánětlivé a léčivé koření. Kurkuma významně podporuje trávení, detoxikaci jater, hojení ran, a dokonce podporuje funkci mozku. Hlavní složkou kurkumy je kurkumin, ten má typicky zlatou barvu, ale i většinu zdravotních benefitů. Kurkumin patří mezi polyfenoly a disponuje silnými léčivými vlastnostmi. Má schopnost bojovat proti různým druhům bakterií, virů a plísní, což může podpořit imunitní systém a ochranu proti infekcím. Ve spojení s kefírovým mlékem z Valašska nemůže být Vaše volba na podporu zdraví organismu v zimních měsících lepší.
Kategorie Nápoje
Kuchyně Jihoamerická
Čas přípravy 2 minutesmin
Čas vaření 1 minutemin
Celkový čas 3 minutesmin
Porce 2porce
Uvařila KateřinaGoroškov
Ingredience
Kefírové mléko nízkotučné 1 ks lze použít i Acidofilní mléko plnotučné nebo Valašskou kyšku
Špetka pepředle chuti
Špetka solidle chuti, lze vynechat
1/4lžičky kurkumyvíc kurkumy znamená výraznější hořkost – dolaďte podle sebe
Instrukce
Všechny ingredience dle chuti smícháme a můžeme podávat.