Krémové italské rizoto z pečené červené řepy zjemníme přidáním mascarpone. Pokrm je doplněn kousky grilované řepy, piniovými ořechy, bylinkovým olejem a řeřichou.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Italská
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 25 minutesmin
Celkový čas 35 minutesmin
Porce 4
Uvařila Kristýna Solničková
Ingredience
200gkonfitované červené řepy
2šalotky
150mlbílého vína
400grizotové rýže
500mlzeleninového vývaru
250gGalbani Mascarpone
80gparmezánunastrouhaný
30mlolivového oleje
30gpiniových oříšků
10g1 vanička řeřichy
50glistové petržele
30mlřepkového oleje
25k Galbani Mozzarella Perline
Instrukce
Konfitovanou řepu rozmixujeme na jemné pyré.
Na pánvi orestujeme nakrájenou šalotku s rizotovou rýží, podlijeme bílým vínem a necháme odpařit alkohol. Vaříme na mírném ohni cca 14 minut.
Během vaření postupně přiléváme zeleninový vývar
Na závěr přidáme pyré z řepy, mascarpone, nastrouhaný parmezán a olivový olej.
Servírujeme s petrželovým olejem, Galbani Mozzarellou a piniovými ořechy.