Mlsné jazýčky koček inspirovaly značku Sheba k vytvoření prémiového krmiva. Podobný gurmánský zážitek jako mají kočky ze svých kapsiček vám zprostředkují recepty od Pavla Berkyho, který je vytvořil ze stejně kvalitních ingrediencí. Jedním z nich jsou i tyto burgery.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 40 minutesmin
Čas vaření 1 hourhod.20 minutesmin
Celkový čas 2 hourshod.
Porce 4
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
Burger bulky:
620ghladké mouky
200mlvody
260mlmléka
60gcukru
50gvajec
12gsoli
10gsušeného mléka
10gsušeného droždí
Cibule na víně:
2červené cibule
2stroužky česneku
50mlbalzamikového octa
100mlsuchého červeného vína
30gmásla
čerstvý rozmarýn
sůl
pepř
Maso:
200ghovězího krku
olivový olej
4plátky sýru Monterey Jack
domácí majonéza
sůl
pepř
Instrukce
Bulky:
Z mouky si odeberte 40 g, dejte ji do rendlíku spolu s vodou a za stálého míchání připravte hustou kaši. Poté ji dejte do lednice a nechte vychladit alespoň na 5 hodin. Hodinu před přípravou bulek ji vyndejte z lednice.
Do mísy od kuchyňského robota dejte všechny sypké suroviny. V jiné misce smíchejte mléko s vejci. Zapněte robot a nechte promíchat sypké suroviny. Přidejte mléko s vejci a nechte těsto míchat na střední stupeň. Když je vše spojené, přidejte změklé máslo a uhněťte vláčné těsto. Dejte ho do čisté mísy, zakryjte potravinovou folií a nechte kynout 40-60 minut.
Po vykynutí z těsta oddělte jednotlivé bochánky a vytvarujte koule. Dejte je na plech, zakryjte potravinovou fólií a nechte kynout přibližně 30 minut. Poté je opatrně potřete rozšlehaným vejcem a pečte v troubě vyhřáté na 200 °C asi 20 minut. Na povrchu by měly mít tmavě hnědou barvu.
Cibule:
Cibuli oloupejte a nakrájejte na tenká kolečka.
Do rendlíku dejte máslo a nechte ho rozehřát. Přidejte cibuli, oloupaný česnek a rozmarýn. Cibuli chvíli restujte až zesklovatí.
Přilijte ocet a nechte ho zcela vyredukovat. Přilijte víno, osolte, opepřete a přikryjte pečícím papírem. Cibuli duste na mírném ohni zhruba 50 minut.
Maso:
Maso umelte a dochuťte ho solí a pepřem.
Vytvarujte tlustší placky a z obou stran je potřete olejem.
Pánev pořádně rozpalte a maso pečte z jedné strany asi 2 minuty. Poté ho obraťte, položte na něj plátky sýra a pečte další 2 minuty.
Maso z pánve vyberte a nechte zakryté odpočívat přibližně 5 minut. Poté můžete burger zkompletovat.
Notes
Vyzkoušejte také skvělé rybí pochoutky nebo kachnu.Zdroj a foto: Sheba, Pavel Berky