Grilovaný Panýr se salátem z vodního melounu a hoisin omáčkou
Vytisknout recept
Snadný a chutný recept nejen na letní grilování od Honzy Albrechta vytvořený ve spolupráci s Bohemilk Opočno.
Kategorie Vege
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 10 minutes min
Čas vaření 15 minutes min
Celkový čas 25 minutes min
Porce 0 Individuální
Uvařila Kristýna Solničková
- Panýr s grilovacím kořením
- Vodní meloun na větší kostky
- Hoisin omáčka
- Čerstvý koriandr
- Čerstvá máta
- Thajská bazalka
- Kešu oříšky nasucho opražené
- Limetová šťáva
- Sůl pepř
- Sezamový olej volitelně
Meloun lze krátce ogrilovat. Pro pevnější konzistenci lze meloun předem zavakuovat s trochou limetové
šťávy.
Panýr nakrájejte a ogrilujte z obou stran dozlatova.
Meloun nakrájejte na kostky, případně ho ugrilujte nebo předem zavakuujte s limetovou šťávou.
V misce smíchejte meloun s nasekanými bylinkami (koriandr, máta, thajská bazalka).
Přidejte limetovou šťávu, hoisin omáčku (podle chuti) a trochu sezamového oleje.
Vmíchejte opražené kešu oříšky, dochuťte solí a pepřem.
Na salát navrch položte ugrilovaný panýr a ihned podávejte.
Zdroj a foto: Bohemilk Opočno