Zajímavou kombinace sladkého sirupu a sýra ještě podtrhuje nakládaná cibulka. Recept na letní grilování od Honzy Albrechta vytvořený ve spolupráci s Bohemilk Opočno.
Kategorie Vege
Kuchyně Vegetariánská
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 15 minutesmin
Celkový čas 30 minutesmin
Porce 0Individuální
Uvařila Kristýna Solničková
Ingredience
Panýr s bylinkovou marinádou
2zralé broskve nebo nektarinky (nakrájené na měsíčkymůžete ogrilovat
1červená cibulenakrájená na tenké plátky
Čerstvá saturejkapřípadně směs s rukolou nebo microgreens
Cukrový hrášekvolitelně, pouze krátce blanšírovaný nebo syrový
Piniové oříškynasucho opražené
Sůlpepř
Nálev na cibuli:
100mlvinného octa
50mlvody
1lžička cukru
1/4lžičky soli
Dresink:
1lžíce javorového sirupu
1lžíce olivového oleje
1lžička limetové šťávy
Sůlpepř
Instrukce
Červenou cibuli naložte minimálně na 30 minut do nálevu z vinného octa, vody, cukru a soli.
Panýr ogrilujte z obou stran dozlatova.
V misce smíchejte měsíčky broskví nebo nektarinek, naloženou cibulku, čerstvou saturejku (případně směs s
rukolou nebo microgreens) a opražené piniové oříšky.
Přidejte cukrový hrášek.
Připravte dresink ze sirupu, oleje, limetové šťávy, soli a pepře a vše lehce zakápněte.