Go Back
+ servings

Broskvová svačina

Vytisknout recept
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 10 minutes
Celkový čas 15 minutes
Porce 2 porce
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • dobře zralé broskve nebo nektarinky – 4–5 ks
  • 2 lžíce arašídového másla
  • 100 ml rýžového mléka
  • 1 lžíci javorového sirupu
  • hořkou vysokoprocentní čokoládu na posypání

Instrukce

  • Oloupejte broskve, nakrájejte je na plátky a vyskládejte je na větší talíř.
  • Rozmixujte arašídové máslo, rýžové mléko a javorový sirup a vlijte do malého hrnečku.
  • Arašídovou směs nechte projít varem. Pokud je moc hustá, přidejte ještě trochu mléka, odstavte z ohně a nechte trochu vychladnout. Nabírejte polevu na lžíci a krouživým pohybem jí ozdobte nakrájené broskve.
  • Nakonec posypte nastrouhanou hořkou čokoládou.