Bez bramborového salátu si vánoční tabuli ani chlebíčky na Silvestra neumíme představit. Co ale zkusit jeho netradiční pojetí.
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 30 minutesmin
Celkový čas 50 minutesmin
Porce 6
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
700gmoučných brambor
200gšunky
2červené cibule
3nakládané okurky
1polévková lžíce francouzské dijonské hořčice
4polévkové lžíce majonézy Hellmann's Original
1kuřecí vývar Knorr
hrst pažitky
2stroužky česneku
Instrukce
Brambory omyjte, oloupejte a nakrájejte na větší kostky. Vložte je do osolené vroucí vody a vařte, dokud nebudou měkké. Dávejte však pozor, aby se nerozvařily. Brambory by se neměly rozpadat. Po uvaření brambory slijte – zhruba polovinu sklenice slité vody si dejte stranou. V této vodě rozpusťte 1 kostku kuřecího vývaru. Pak nakrájejte šunku a okurky na menší kostky a přidejte k nim prolisovaný česnek. Pažitku nasekejte najemno. K uvařeným bramborám přidejte hořčici, majonézu Hellmann's Original, česnek i nakrájenou šunku, okurky a pažitku. Vše dobře promíchejte. Dle chuti dochuťte solí a černým pepřem podle potřeby.