Go Back
+ servings

Bon Menu Morocco: Pečená dýně s cizrnou v rajčatové omáčce

Vytisknout recept
Bon Menu Morocco vás směsí cizrny v rajčatové omáčce s grilovaným lilkem a paprikou přenese do exotického, sluncem prosluněného Maroka.
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 30 minutes
Celkový čas 45 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Irča Holčáková

Ingredience

  • 1 Bon Menu Morocco
  • 1 máslová dýně
  • olivový olej
  • snítka petržele

Instrukce

  • Nejprve si předehřejeme troubu na 200 stupňů. Dýni rozřízneme v půlce, vydlabeme, očistíme a vnitřek potřeme olivovým olejem. Takto připravenou dýni vložíme do trouby a pečeme přibližně 20 minut do změknutí. Když je dýně měkká, vyndáme ji z trouby a do vydlabané části přidáme Bon Menu Morocco. Pečeme ještě dalších 5–10 minut podle potřeby. Podáváme posypané nasekanou čerstvou petrželí.