Myslíte si, že je to nemožné?
Překvapím vás, milé Ženy, že to OPRAVDU MOŽNÉ JE!
Umíte si představit horké dny nadcházejícího léta bez kopečku lahodné krémové zmrzliny? A přitom si hlídat štíhlou linii? Tak u tohoto báječného receptu si můžete do syta dopřávat obojí. Bez výčitek mlsat a přitom nepřiberete ani gram navíc.
Já zmrzliny zbožňuji. Jenomže jak si vybrat takovou, která je krémová, lahodná, slaďoučká a ještě s minimálním počtem kalorií? Těžké, že? Věřte, že až vyzkoušíte tuhle dobrotu, zaplníte si mrazák banány do velké zásoby na další a další zmrzlinový krém.
Banán obsahuje vitamíny skupiny C a B, vitamín A. Dále pak minerální látky jakými jsou draslík, hořčík, fosfor a vápník. Energetická hodnota jednoho plodu je pak okolo 472 kJ (záleží na velikosti).
A teď! Co budete potřebovat?
Pokud mohu doporučit, použijte plod spíše přezrálejší. Zmrzlina pak bude krémovější. Nakrájejte ho na kolečka a vložte do mrazáku. Alespoň na 4 hodiny. Poté misku vyndejte, nechte tak 5 minut povolit a vložte do robotu s ostrým nožem. A mixujte! Do hladkého krému.
Hotovo! Naservírujte do misky, ozdobte ovocem, které máte rády a můžete mlsat.
Když budede mít doma větší zásobu banánů, které už přezrávají a už se vám je nechce jíst, všechny si nakrájejte na plátky a uskladněte v mrazáku. Každý banán na porci samostatně. Třeba v kelímcích od jogurtů. Budete-li mít chuť na něco opravdu dobrého, stačí sáhnout do mrazáku a zmrzlinovat. I bez drahého přístroje na výrobu zmrzliny.
Dobrou chuť.
Zkouším i další. Tak se těšte :-)1ks - Banánpříprava - 5vaření - 4 hodiny na zmražení