Postup je napsaný na 6 porcí. Pokud pečete jiné množství, jednotky níže si vhodně vynásobte.
Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na asi 0,5 cm tlusté plátky. Ve velké pánvi rozehřejeme 3 lžíce másla, na kterém jablka spolu se skořicí a jedním vanilinovým cukrem krátce podusíme.
Na zálivku důkladně promícháme 3 vejce, mléko, smetanu a 2 vanilinové cukry.
Tvarohovou náplň připravíme promícháním tvarohu, žloutků, krupicového a vanilinového cukru a čerstvě nastrouhanou citronovou kůrou.
Pekáček vymažeme asi 10 g změklého másla a 2 vánočky (800 g) nakrájíme na plátky.
Pečivo namáčíme v připravené zálivce a vyskládáme na dno pekáče. Následně přidáme polovinu tvarohové náplně, polovinu skořicových jablek, rozinek a brusinek. Opakujeme vrstvu namočené vánočky, polovinu tvarohu, jablek, rozinek a brusinek a ukončíme poslední vrstvou namočené vánočky, přes kterou přelijeme zbytek zálivky, poklademe asi 50 g másla na plátky a zapečeme v troubě rozehřáté na 170 °C 40–45 minut dozlatova.
Po upečení zasněžíme moučkovým cukrem, necháme chvíli vychladnout a pak porcujeme.