Go Back
+ servings

Zelný salát s křenem

Vytisknout recept
Kategorie Salát
Kuchyně Česká
Čas přípravy 5 minutes
Čas vaření 15 minutes
Celkový čas 20 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila Jaroslava Korpášová

Ingredience

  • 300 g hlávkového zelí
  • 1/2 malé cibule
  • strouhaný nebo nakládaný křen
  • 1 lžíce oleje
  • 1 lžička soli
  • 2-3 lžičky cukru
  • citronová šťáva
  • mletý pepř

Instrukce

  • Hlávkové zelí zbavíme horní slupky a poté nakrájíme na co nejtenčí proužky.
  • Dáme do mísy, osolíme a rukou co nejvíce promačkáme, aby pustilo šťávu.
  • Kousek cibule nakrájíme na malinké kostičky a přidáme k zelí.
  • Následně přidáme cukr, olej, citronovou šťávu a strouhaný křen.
  • Lehce opepříme. Necháme odpočinout.