Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Zelný salát s křenem
Vytisknout recept
Kategorie
Salát
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
5
minutes
min
Čas vaření
15
minutes
min
Celkový čas
20
minutes
min
Porce
4
osoby
Uvařila
Jaroslava Korpášová
Ingredience
300
g
hlávkového zelí
1/2
malé cibule
strouhaný nebo nakládaný křen
1
lžíce oleje
1
lžička soli
2-3
lžičky cukru
citronová šťáva
mletý pepř
Instrukce
Hlávkové zelí zbavíme horní slupky a poté nakrájíme na co nejtenčí proužky.
Dáme do mísy, osolíme a rukou co nejvíce promačkáme, aby pustilo šťávu.
Kousek cibule nakrájíme na malinké kostičky a přidáme k zelí.
Následně přidáme cukr, olej, citronovou šťávu a strouhaný křen.
Lehce opepříme. Necháme odpočinout.