Tentokrát jsem v rámci výzvy zabrousila do Afriky, konkrétně do Etiopie. Podle videa na youtube (viz níže) jsem se snažila připravit zelnou placku.
1) Zelí, rajče, papriku a cibuli nakrájíme na malé kousky.
2) Přidáme vejce, mouku, sýr, sůl a pepř a vše dobře promícháme.
3) Na pánvi rozehřejeme máslo nebo olej a směs na něm usmažíme. Směs by měla zakrývat celé dno pánve a zůstat alespoň v centimetrové vrstvě. Smažíme z obou stran do zlatova. Při otáčení si můžeme pomoct pukličkou.1/4ks - bílé hlávkové zelí1ks - cibule1/2ks - zelená paprika1ks - rajče1hrst - strouhaný sýr3ks - vejce3lžíce - hladká moukašpetka - sůlšpetka - pepřks - máslo/olej na smaženípříprava - 10vaření - 20