lze použít i jako přílohu třeba ke kuřecímu plátku
Kategorie Přílohy
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutesmin
Čas vaření 40 minutesmin
Celkový čas 50 minutesmin
Porce 4porce
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
středně velká cibule: 1 ks
středně velká cuketa: 2 ks
mrkev: 2 ks
čerstvá brokolice: ½ ks
čerstvý květák: ¼ středně velkého ks
rajčata: 4 ks
kokosový olej: 2 lžičky
sušená bazalka: 1 lžička
strouhaný tvrdý sýr s nízkým obsahem tuku: 1 hrnek
Instrukce
Začněte tím, že si předehřejete troubu na 200 °C. Poté si najemno nasekejte loupanou cibuli. Tu restujte v pánvi na rozpáleném kokosovém oleji dozlatova. V další fázi vložte na menší kousky nakrájená rajčata, posypte bazalkou, promíchejte a opékejte asi tři minuty (rajčata by se měla rozpadat). Nyní si očistěte a nakrájejte na drobné kousky brokolici, květák, loupanou mrkev a cuketu. Zeleninu následně rozprostřete do zapékací misky vymazané menším množstvím tuku. Směs ještě rovnoměrně přelijte připravenou rajčatovou omáčkou z pánve, překryjte pekáček alobalem a dejte zapékat na cca 40 minut do trouby. Po uplynutí této doby sejměte alobal, posypte povrch koláče strouhaným sýrem a dopékejte deset minut dozlatova. Podávejte teplé. Přejeme dobrou chuť.