Go Back

Zeleninová nebo třeba bramboračka

Vytisknout recept

Když máte dobré přátele, kteří Vám jako dárek dovezou "bedýnku"

plnou zeleniny, je třeba ji také upotřebit.

Všichni víme, jak je zelenina dneska drahá.

A tak jsem nám dneska udělala polévku co dům dal..tedy co bedýnka dala

Nejprve jsem dala vařit do velkého polévkového hrnce osolenou vodu,

přidala tam bobkový list, nové koření a pepř

a když se voda začala vařit, vhodila jsem 1 menší sáček mražených hub.

Ty jsem nechala chvíli provařit a mezitím jsem si čistila další zeleninu

dle výše uvedeného, ale lze tam dát cokoliv, co je doma, co máte rádi,

nebo co potřebujete spotřebovat. V další várce jsem pak přidala kořenovou

zeleninu, výhonky česneku, kapustu, kedlubnu, brokolici, brambory a plátky

česneku. Vše podle toho, jak rychle je to měkké.

Polévku jsem osolila, přidala tymián, majoránku, bazalku a vše se

dohromady vařilo asi 30 minut. Do změknutí všech přísad.

Poté jsem podávala, sobě jsem ještě do talíře přidala cherry rajčátka.

Manžel je v polévce nemusí.

Dobrota, zdravá, silný zeleninový vývar.

Hudlenka


1ks - houby (mražené)
1hrst - pórek
1hrst - zelené výhonky česneku
6 růžičekks - brokolice
3ks - brambory
po 2 ks a kousek celeruks - mrkev, petržel, celer
1/2ks - kedlubna
2-3stroužek - česnek
1/4ks - kapusta
ks - voda
ks - koření - sůl, pepř, tymián, majoránka, bazalka...
příprava - 20
vaření - 30
Kategorie Polévka
Porce 0
Uvařila Lenka Hudečková