Go Back

Zdravý špenát z kopřiv

Vytisknout recept
Kopřivy můžete využít nejen do nádivky nebo na polévku. Zkuste je jako špenát!
Mladé kopřivy propereme ve vodě. V hlubším hrnci si připravíme na sádle cibulku do sklovata. Přidáme kopřivy a přilejeme asi 1 dcl horké vody, osolíme, promícháme a přikryjeme pokličkou. Dusíme doměkka při občasném promíchání cca 30 minut. V případě potřeby přidáme trochu vody. Těsně před vypnutím přidáme prolisovaný stroužek česneku, případně dosolíme. Pro milovníky francouzské kuchyně doporučuji na závěr přilít smetanu...
Kopřivy sbírejte na čistých místech v lese nebo na chalupě. Nikdy ne ve městě či od silnice. Kdo nemá možnost, dají se dokonce i koupit, třeba na farmářském trhu 8-) 

několik hrstíks - Mladé kopřivy
1 většíks - Cibule
2 vrchovaté lžíceks - Sádlo
tak akorátks - Sůl
1-2 stroužkyks - Česnek
100 mlks - Smetana ke šlehání
příprava - 40 min
vaření - 10 min
Kategorie Přílohy
Porce 0
Uvařila VandaSeifert