Dneska jsem měla velkou chuť na jahodový koláč, a tak jsem vyrazila do města pro jahody. Naštěstí jsem sehnala kilovou bedýnku za krásných 60 Kč. Dva tvarohy s dneska končící dobou spotřeby byly v lednici, a tak jsem mohla začít improvizovat.Mám ráda hrnkové pečení, takže jsem jen vyměnila polohrubou mouku za špaldovou a celozrnnou...Postup:1 hrnek špaldové a 1 hrnek celozrnné mouky vysypete do mísy, přidáte cukr a prdopeč, pak olej a malinko přihřáté mléko, nakonec celá vejce. Těsto umícháte a vlijete na plech s pečícím papírem.V jiné míse si smícháte tvarohy s vanilkovým cukrem a trochou hnědého cukru, případně s mlékem (já používám vždy tvaroh v alobalu)a tím potřete koláč. Na to naskládáte ovoce, já jsem dneska dala jahody a banán. A nakonec posypete drobenkou.Drobenka podle mne: do kastrůlku dám asi půlku Hery, nechám rozpustit a pak přidám mouku a cukr a míchám, aby se utvořila drobenka.Dáte upéci do trouby na 170°C cca na 40 - 45 minut. Špaldová mouka vytvoří tmavý spodek koláče, tvaroh světlý a tak je buchta zajímavá i barevně.Dobrou chuť přeje Hudlenka