V pánvi rozehřejeme máslo s datlovou pastou. Přidáme skořici, vanilku, sůl, vločky a na mírném plameni mícháme 4 minuty.
Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s arašídovým máslem.
Nízkou plastovou nádobku vyložíme folií ( 13x18 cm) a naplníme polovinou směsi. Nalijeme skoro všechnu čokoládu, opět nasypeme směs a pocákáme zbytkem čokolády.
A šup do lednice..
Domácí datlová pasta
Datle namočíme přes noc do vody. Druhý den slijeme vodu a rozmixujeme do hladka. Můžete místo vody použít jablečný mošt - chuť je pak výraznější.
110g - Máslo220g - Vločky ovesné100g - Datlová pasta1lžička - Skořice mletá, vanilkový extrakt120g - Kvalitní čokoláda1/4lžička - Sůl3lžíce - Arašídové máslopříprava - 15vaření - 4