Dnes mi na návštěvu měla dojet dcera s vnučkami a tak jsem jim připravila tuto zdravější verzi oblíbených lívanců. Starší vnučka si je dala s cukrem a skořicí, mladší s domácí marmeládkou. Zbylé jsme pak, jen tak suché, vzaly s sebou na výlet do přírody.
Večer jsem si namočila 200 g ovesných vloček do mléka. Ráno jsem tuto "hmotu" přendala do mísy, přidala špaldovou mouku, půl sáčku prášku do pečiva, cukr, sůl, 2 žloutky a ze dvou bílků na pevno ušlehaný sníh. Vše jsem zlehka promíchala a hned začala na máslem vymazaném lívanečníku péct.200g - ovesné vločky100g - špaldová hladká mouka4-5dcl - mléko2ks - vejce1lžíce - třtinový cukr1špetka - sůl1/2ks - kypřící prášek 1/2 sáčku50g - máslopříprava - 5vaření - 30