Go Back
+ servings

Zdravá vajíčková pomazánka s tvarohem

Vytisknout recept
Klasickou vajíčkovou pomazánku nejspíš znáte a také asi i pravidelně připravujete. Co takhle ji trochu odlehčit?
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 10 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 30 minutes
Porce 4 osoby
Uvařila NelaVávrová

Ingredience

  • Nejprve si vejce uvaříme natvrdo. Brambory uvaříme ve slupce.
  • Uvařená vejce oloupeme a nastrouháme najemno. Brambory oloupeme a také nastrouháme najemno. Nakonec nastrouháme i sterilizované okurky.
  • Do nastrouhané směsi přidáme polotučný tvaroh cottage sýr, najemno nakrájenou cibuli, šťávu z okurek a plnotučnou hořčici.
  • Nakonec vše osolíme opepříme a důkladně promícháme.
  • Podáváme na vypečeném chlebu s žitným kvasem a ozdobíme uzeným lososem vajíčkem, avokádem a řeřichou.

Instrukce

  • Pomazánka
  • Čerstvá BIO vejce 6 ks M 5 ks
  • Vařené brambory 4 ks
  • Tvaroh odtučněný (BILLA Bio) 150 g
  • Cottage nature 100 g
  • Cibule bílá 1 ks
  • Okurky sterilované 2 ks
  • Hořčice plnotučná 1 lžička
  • Sůl
  • Pepř
  • K servírování
  • Losos uzený s citronovou příchutí
  • Avokádo
  • Řemeslný kváskový chléb, krájený
  • Řeřicha