Go Back
Print
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Zdravá vajíčková pomazánka s tvarohem
Vytisknout recept
Klasickou vajíčkovou pomazánku nejspíš znáte a také asi i pravidelně připravujete. Co takhle ji trochu odlehčit?
Kategorie
Chuťovka
Kuchyně
Česká
Čas přípravy
10
minutes
min
Čas vaření
20
minutes
min
Celkový čas
30
minutes
min
Porce
4
osoby
Uvařila
NelaVávrová
Ingredience
Nejprve si vejce uvaříme natvrdo. Brambory uvaříme ve slupce.
Uvařená vejce oloupeme a nastrouháme najemno. Brambory oloupeme a také nastrouháme najemno. Nakonec nastrouháme i sterilizované okurky.
Do nastrouhané směsi přidáme polotučný tvaroh
cottage sýr, najemno nakrájenou cibuli, šťávu z okurek a plnotučnou hořčici.
Nakonec vše osolíme
opepříme a důkladně promícháme.
Podáváme na vypečeném chlebu s žitným kvasem a ozdobíme uzeným lososem
vajíčkem, avokádem a řeřichou.
Instrukce
Pomazánka
Čerstvá BIO vejce 6 ks M 5 ks
Vařené brambory 4 ks
Tvaroh odtučněný (BILLA Bio) 150 g
Cottage nature 100 g
Cibule bílá 1 ks
Okurky sterilované 2 ks
Hořčice plnotučná 1 lžička
Sůl
Pepř
K servírování
Losos uzený s citronovou příchutí
Avokádo
Řemeslný kváskový chléb, krájený
Řeřicha