Oddělíme si žloutky od bílků, k bílkům přidáme špetku soli a vyšleháme sníh.
V další míse máme žloutky, přidáme 1 lžíci čekankového sirupu a vyšleháme do pěny.
Pak dáme vlažnou vodu a postupně přidáváme mouku (zarovnané lžíce)
a prdopeč.
Hotové těsto dáme na pečící papír, který můžeme potřít olejem.
Rozetřeme a dáme péci na 7 minut na 160°C.
Těsto zkouším prstem, zda je hotové.
Pak si lehce namočím utěrku a těsto na ni překlopím, zatočím do rolády
a nechám vychladnout.
Mezitím si vyšlehám tvaroh se zakysanou smetanou, ochucený 1 lžící čekankového
sirupu (pro nás stačí, kdo má rád hodně sladké, musí přidat) do hladké hmoty.
Když těsto vychladne, zlehka potřu domácí, méně oslazenou zavařeninou,
na to dám vrstvu krému a zamotám zpět do rolády.
Vršek dozdobím krémem a nastrouhám půl kostičky hořké čokolády.

Celé uložíme do chladu.
Doporučuji udělat roládu den předem, aby se hezky proležela.
Hudlenka
5ks - vejce10lžíce - hladká mouka Pernerka žitná2lžíce - čekankový sirup1lžička - prášek do pečiva5 lžíce - vlažná voda1špetka - sůl1ks - tvaroh1ks - zakysaná smetana1ks - hořká čokoláda kousíčekks - zdravý džempříprava - 10vaření - 7