Nejsem zrovna velký jedlík luštěnin, ale cizrnu jsem si opravdu zamilovala a tuhle pochoutku si zamilovaly i moje děti :-)
Jak na tento čokoládový hummus?
Cizrnu namočte alespoň na 8 hodin do vody, potom vodu slejte a s čerstvou vodou dejte vařit. Až je cizrna uvařená zceďte ve studené vodě, kdy vám budou slupečky z cizrny zůstávat na povrchu. Slupečky posbírejte a vyhoďte (není to nutné, ale pokud chcete předejít nadýmaní tak si s tím práci dejte) *smile*
Lze použít také naložená cizrna z plechovky, ale musí být bez soli.
Rozpusťte si čokoládu. Scezenou cizrnu rozmixujte, vyšlehejte s máslem (nebo lépe s ghí) a rozpuštěnou čokoládou, můžete přisladit medem nebo cukrem dle chuti a máte hotovo, pak už jen nechat vychladit a mlsat...


100g - cizrna100g - čokoláda na vaření 100g - máslopříprava - 8 hodin-namočení cizrnyvaření - asi 40 min až 1 hod