Cukroví a sladké dobroty nemusí být nutně plné přidaného cukru, ale mohou naopak tělo správně vyživit a zharmonizovat. Jako například tato lízátka.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Ostatní
Čas přípravy 20 minutesmin
Celkový čas 20 minutesmin
Porce 0Individuální
Uvařila Kristýna Solničková
Ingredience
60gKokosové pomazánky čokoládové BIO
50gKokosové mouky BIO
60gnasekané čokolády na obalení
30gnasekané vysokoprocentní čokolády do lízátek
2lžičky javorového sirupu
100mlKokosového mléka BIO
1špetka vanilky
1lžička Ceremoniálního kakaa Wild Cacao Ceremony
Instrukce
Kokosovou mouku, kakao a rozpuštěnou pomazánku smíchejte dohromady. Poté přidejte kokosové mléko smíchané s vanilkou a javorovým sirupem. Zvlášť si nasekejte čokoládu a přidejte do směsi, kterou řádně promíchejte.
Vytvarujte kuličky, které napíchněte na párátka a alespoň na hodinu je odložte do mrazničky, aby ztuhly. Mezitím si rozpusťte čokoládu s kokosovým olejem a ztuhlá lízátka v nich obalte a zdobte dle chuti. Můžete použít například strouhaný kokos, čokoládu, kakao, ořechy nebo jiné suroviny, které máte rádi. Skladujte v chladničce.