Pokud máte rádi krémové polévky, které jsou zdravé, a zároveň zasytí, zkuste tuto variantu cizrnové polévky, která u nás patří v zimních měsících mezi nejoblíbenější.
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 20 minutesmin
Celkový čas 35 minutesmin
Porce 1hrnec
Uvařila NelaVávrová
Ingredience
1lžíce olivového oleje
3stroužky prolisovaného česneku
1střední nakrájená cibule
1lžička lahůdkového droždí
1/4lžičky čerstvě mletého pepře
1/4lžičky uzené pariky
špetku chilli
1střední brambora oloupaná a nakrájená na malé kostičk
4šálky zeleninového vývaru
3/4šálku kešu na 30 minut namočit do horké vody
1plechovka kukuřice bez nálevu
1lžíce citronové šťávy
hrst nasekaného čerstvého koriandru
Instrukce
V hrnci na olivovém oleji orestujte cibulku, poté přidejte prolisovaný česnek a 2-3 minuty restujte.
Přidejte brambory, cizrnu, kukuřici, vývar, chilli, uzenou papriku, pepř a vařte 15-20 minut, dokud brambory nezměknou.
Odeberete ⅔ polévky a rozmixujte spolu s kešu.
Vraťte do hrnce, promíchejte a dochuťte citronovou šťávou a solí.