Tuhle omáčku nám dělali ve školní jídelně a říkali tomu zbruf. Dlouho jsme ji doma neměli, ale včera nám zbyl drtek mletého hovězího masa. Na karbanátky se mi to zdálo málo, měli bychom každý jeden malý,tak jsem si vzpomněla na ten zbruf.Že neznáte tento recept?
Kategorie Hlavní jídlo
Kuchyně Ostatní
Keyword hovězí, rychlé, těstoviny
Čas přípravy 5 minutesmin
Čas vaření 25 minutesmin
Celkový čas 30 minutesmin
Porce 4
Kalorie 349
Uvařila Lenka Hudečková
Ingredience
300gmleté hovězí
koření na maso
3lžíceAjvar
kečup
1kscibule
2lžíceoleje
špagety
2stroužkyčesnek
sýr na strouhání
Instrukce
Dokastrolu jsem dala kapku oleje, nechala rozpálit a na ni cibulinajemnonakrájenou a česnek, obojí jsem nechala provonět azezlátnout.Na to jsem dala již ochucené mleté hovězí maso (sůl,pepř, koření, žloutek,jak jste zvyklí) a zprudka jsem opékala,maso vařečkou za stálého míchánírozmělňovala.
Kdyžse mi zdálo, že už je maso rozmělněné, přidala jsem podlechuti Ajvara pak ještě kečup, aby byla omáčka dobřeochucená.Přidala jsem bazalku a špetku tymiánu. Nakonecdochutila.
Komáčce jsem uvařila celozrnné špagety.Navrvh jsem zasypalastrouhanou Goudou.