Čas zahradních grilovaček se kvapem blíží. Neměla by chybět sladká tečka na závěr večera. Na co své přátele pozvat?Upečte snadný a nadýchaný koláč, díky kterému se stanete hvězdou a dokonalou hostitelkou. Je lahodný, voňavý a svěží. Jen se po něm zapráší.Bez vážení vám příprava půjde lehce od ruky.Co budete potřebovat na těsto?3 hrnky špaldové mouky (můžete zaměnit za hladkou1 a 1/2 hrnku třtinového cukru špetku soli6 vajíček1/2 hrnku kokosového oleje180 ml (1 kelímek) rostlinné smetany1 a 1/2 ks kypřícího prášku do pečiva (bez fosfátů)4 cl horké vody1 PL strouhané BIO citronové kůrya co na povrch koláče?20 ks čerstvých zahradních jahod3 PL strouhaného kokosu4 PL drobenkyA jak dál?Troubu si předehřejte na 180 °C Velký plech vyložte pečícím papírem (anebo vystříkejte tukem)Bílky oddělte od žloutků a vyšlehejte z nich tuhý sníh Žloutky spolu s cukrem a horkou vodou ušlehejte do husté krémové pěny Postupně k nim přilévejte olej. Stále šlehejte Zalijte smetanou a dobře promíchejte Přidejte citronovou kůru a sůl Přisypte prosátou mouku s kypřícím práškem Všechny ingredience spojte do hladkého a vláčného těsta Nakonec zlehka vmíchejte tuhý sníh Těsto vlijte na plech Posypte strouhaným kokosem Poklaďte nakrájenými jahodami a zasypte drobenkou Vložte do trouby a pečte cca 35 - 40 minutPřed vyndáním z trouby proveďte test se špejlí. Když ji z těsta vytáhnete suchou a čistou, máte pečeno. Koláč nechte vychladit. Nakrájejte na úhledné kousky a servírujte. Dobrou chuť a vydařenou party.