Go Back
+ servings

Vyvážená snídaně – Brokolicové muffiny se šunkou a vejcem

Vytisknout recept
Rychlé a skvěle vyvážené brokolicové muffiny podle kuchařky Lukáše Vrány z The 1:1 Diet nazvané Zdravě & chutně vás nejen zasytí, ale taky výborně chutnají a zajistí vám příjemný snídaňový start do nového dne. Výživové hodnoty jedné porce, tedy jednoho muffinu, jsou v průměru 138 kcal, 15 g bílkovin, 8 g tuku, 3 g sacharidů a 2 g vlákniny.
Kategorie Chuťovka
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutes
Čas vaření 20 minutes
Celkový čas 35 minutes
Porce 6 porcí
Uvařila Zita Kolínská

Ingredience

  • 1 brokolice 500 g
  • 100 g libové vepřové šunky ideálně 6 plátků
  • 6 vajec
  • čerstvě mletý černý pepř
  • špetka soli

Instrukce

  • Brokolici očistíme, zbavíme dřevnatých částí, důkladně propláchneme teplou vodou a rozdělenou na růžičky uvaříme v osolené vodě doměkka. Kupovanou vaříme kolem 15 minut v páře (případně 10 minut ve vodě), brokolici čerstvě sklizenou z vlastní zahrádky přibližně poloviční čas. Slijeme ji a vidličkou rozmačkáme na malé kousky.
  • Přichystáme si formičky na muffiny – musí být tak velké, aby se do nich kromě brokolice vešlo i vejce. Každou formičku vyložíme plátkem šunky, přidáme brokolici a vytvoříme jamku. Do jamky vyklepneme celé vejce.
  • Povrch každého muffinu dle chuti opepříme, umístíme na plech a vložíme do trouby. Pečeme při teplotě 180-200 °C přibližně 20 minut. Muffiny jsou hotové, jakmile vejce dosáhne konzistence „volského oka“.
  • Na talíři můžeme dozdobit bylinkami nebo čerstvou či kvašenou zeleninou.
  • Dobrou chuť!