Mrkev, petržel a celer oloupejte, očistěte a nakrájejte na menší kousky.
Králíka pořádně umyjte, osolte a zprudka opečte ve velkém hrnci ze všech stran na trošce oleje.
Vytáhněte z hrnce maso, přidejte kořenovou zeleninu a osmahněte.
Vraťte maso, přidejte neoloupanou cibuli, koření a zalijte vodou.
Přiveďte k varu, poté plamen stáhněte a vařte nepřiklopené na nejnižším stupni alespoň 2 hodiny.
Vytáhněte maso z hrnce a vývar přeceďte přes sítko.
Mrkev nakrájejte na menší kousky, ostatní zeleninu vyhoďte.
Maso oberte a s mrkví vraťte zpět do vývaru.
Dle chuti přisolte, připepřete
Na nudle smíchejte všechny ingredience, aby vzniklo nelepivé těsto.
Těsto vyválejte v tenký plát, nechejte 10 min uschnout a nakrájejte na tenké nudličky.
Nudle uvařte v osolené vodě cca 5 – 10 min a před podáváním vložte do polévky. Zbytek můžete nechat zcela usušit a použít příště.
Doporučuji polévku nechat přes noc v lednici a druhý den sesbírat tuk, který se usadí na povrchu.
Nutriční hodnoty neuvádím, jelikož je popravdě nedokážu v tomto případě spočítat. 🙂 Použijte kdyžtak údaje z kalorických tabulek.