Z uvedeného množství jsem udělala takové koláče dva, jeden z nich vidíte na obrázku. Vyplatí se to, jelikož jsou hned pryč:)
Kategorie Dezert
Kuchyně Česká
Keyword ovocný, sladké, zdravě
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 40 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.
Porce 16
Kalorie 189
Uvařila KristinJanošíková Brokešová
Ingredience
1hrnekkvalitní špaldová mouka
1hrnekjemné ovesné vločky
3/4hrnkutřtinový cukr
100gmáslo
1/2hrnkukokosový či jiný kvalitní olej
1ksvanilkový lusk (zrníčka)
špetkaskořice
1ksplnotučný tvaroh
1/2hrnkukefír
1ksšťastné vejce
špetka sůl / jedlá soda
2lžičkykypřicí prášek do perníku
500gtřešně (zrálé vypeckované)
Instrukce
V míse zpracujeme posýpku z půl hrnku špaldové mouky, půl hrnku ovesných vloček, půl hrnku třtinového cukru a másla - množství dle libosti tak, ať se posýpka hezky sype a zároveň je lehce máslem spojitelná do rozpadajících se drobů. (je dobré máslem nešetřit, na výsledku je to znát:) také můžete přidat skořici či vanilku )Posýpku si odsypeme do 1 hrnku a zbytek necháme v míse jako základ pro lahodné těsto.
Do mísy se zbylou posýpkou přidáme půl hrnku špaldové mouky,kypřící prášek, 1 vejce od šťastných slepic (ano, to je také důležité), půl hrnku kvalitního oleje, půl hrnku kefíru ašpetku jedlé sody či soli. Vypracujeme do těsta.
V misce si rozmícháme plnotučný tvaroh s vanilkovým cukrem, kdo chce, může přidat i žloutek.
Rozehřejeme troubu.
Odpeckujeme domácí třešně (ideálně chemicky ,,neošetřované",případné červíky vymyjeme vodou, jsou známkou toho, že jsou třešně lahodné, jinak by do nich vůbec nešli:)) , množství dle libosti.
Vymažeme silikonovou/ dortovou či jinou formu/ plech máslem, vysypeme strouhaným kokosem a rozprostřeme zpracované těsto, na něj tvaroh, na něj třešně a zasypeme posýpkou.