Nejprve si připravíme ovoce - ostružiny v rendlíku svaříme s cukrem a trochou vody do hustší omáčky. Množství cukru přizpůsobíme kyselosti ovoce, ale cílem je mít omáčku trošku kyselejší, ne přeslazenou. Necháme vychladnout. Předehřejeme si troubu na 150 stupňů Celsia a plech nebo koláčovou formu vyložíme pečicím papírem.
V míse vypracujeme z cukru, mouky, kypřicího prášku, jednoho vejce, změklého másla a citronové kůry křehké těsto. Pracujeme rychle a nejlépe ručně. Těsto zabalíme do fólie, či sáčku, a necháme v lednici odležet alespoň 30 minut.
Na náplň si nejprve rozpustíme máslo a smícháme s mlékem. Tvaroh, vejce, cukr, vanilkový pudink a extrakt smícháme dohromady, přidáme mléčnou směs a ještě prošleháme. Náplň by měla být tekutější.
Na připravený plech či do formy vtlačíme těsto, i na okraje, a vlijeme náplň. Na ni pak pomalu nalijeme ovocnou omáčku a rukojetí lžíce kreslíme vlnovky k vytvoření mramorovaného efektu.
Pečte 45 minut, dokud okraje nezezlátnou a střed se bude jen nepatrně chvět. Nechte vychladnout a pak už si jen pochutnávejte!