Příprava jídla
Do zapékací mísy vložím na velké kusy nakrájenou zeleninu, česnek a zakápnu olivovým olejem. Zapékací mísu vložím do vyhřáté trouby na 200 C a peču asi 60 minut.
Když je zelenina opečená, tak si ve velkém hrnci rozpalte olivový olej a na něm opečte rozpůlenou cibuli. Jakmile začne cibule chytat barvu, přidejte pečenou zeleninu, libeček a zalijte 2 l horké vody. Pozvolna nechte přikryté hodinu vařit.
Po uvaření vyndejte veškerou zeleninu, ze které můžete udělat zeleninové pyré.
Nakonec vývar přeceďte přes sítko do skleněné lahve. Po vychladnutí vložte do lednice, kde vydrží déle jak týden.
Servírování
Vývar můžete používat jako základ do jídel nebo jej můžete teplý vypít200g - Petržel200g - Mrkev200g - Celer3stroužek - ČesnekDle potřebyks - Olivový olej1ks - Cibule1hrst - Libeček2l - Vodapříprava - 10 minutvaření - 2 hodiny