Pohankové palačinky jsou výborné, snadné a zdravé! Mají je rády i děti.
Věděli jste, že pohanka obsahuje vyváženou skladbu aminokyselin, může být cenným zdrojem dietních bílkovin pro osoby citlivé na lepek a obsahuje řadu nenasycených mastných kyselin? Má také řadu dalších prospěšných účinků, ale o těch zase příště…
Kategorie Dezert
Kuchyně Francouzská
Čas přípravy 20 minutesmin
Čas vaření 10 minutesmin
Celkový čas 30 minutesmin
Porce 2osoby
Uvařila Zita Kolínská
Ingredience
špetka soli
2lžíce cukru krupice
2vejce
100-150ghladké pohankové mouky
200mlmléka
kokosový olej na smažení
Instrukce
Ingredience smícháme dohromady, až vznikne těsto s konzistencí tak akorát na palačinky (ani moc řídké, ani most hutné). Je možno ředit mlékem nebo naopak zahušťovat moukou. Poté smažíme na malém množství kokosového oleje, který má tu skvělou vlastnost, že se nepřipaluje.