Limetkovou, pomerančovou, či citronovou kůru nakrájíme na tenká kolečka a necháme na talířku při pokojové teplotě uschnout, dokud není suchá a křupavá. Po té rozemeleme na jemný prášek a uzavřeme ve vzduchotěsné nádobě. Skladovat můžeme až jeden rok.Přidáváme do čajů, džusů, či limonád po jedné kávové lžičce. 1 čajová lžička obsahuje dostatečné množství vitamínu CPřipravujeme z chemicky neošetřených plodů.Vitamín C(kyselina Askorbová)Vitamín C je snad nejznámější vitamín. Je to ve vodě rozpustná, na světlo citlivá látka, která se však zahříváním ničí.Vitamín C aktivuje látkovou výměnu, zasahuje do přeměny energie přijaté z potravy na energii tělesnou, posiluje obranyschopnost organismu (prevence proti nachlazení), stimuluje tvorbu a funkci pojivové tkáně a kolagenu, zubů, dásní a kostí, stabilizuje cévy a chrání cévní stěnu před vznikem křečových žil, urychluje hojení ( i popálenin), má protizánětlivý a protialergický efekt, detoxikuje. Zlepšuje vstřebávání železa z potravy a umožňuje jeho využití v organismu, napomáhá překonat stres ( protistresová faktor), zlepšuje koncentrační schopnosti, umožňuje produkci stresových hormonů spalujících tuky, jako antioxidační látka ,, vychytává" volné radikály, a tím ochraňuje tělesné buňky před nebezpečným poškozením ( např. vznikem nádorů ), napomáhá v léčbě očních poruch. Kromě toho je vitamín C schopen napomoci vylučování těžkých kovů z těla. Je součástí neuropřenašečů, působí antidepresivně a proti únavě. 1ks - Pomerančová kůra 1ks - Citronová kůra 1ks - Limetková kůra příprava - 0 vaření - 0