Milé Ženy,přináším vám další inspiraci na vyletněné pečení. "JEDNODUŠE, RYCHLE A ZDRAVĚ"Potřebovat budete:1 hrnek špaldové mouky (pokud ji doma nemáte, použijte klasickou bílou hladkou Babiččina volba na křehká těsta. Mám ji ověřenou)1/2 kypřícího prášku do pečivašpetku soli5 PL medu (používám ho jako sladidlo místo cukru)1 vajíčkošťávu z 1/2 citronudřeň z 1 vanilkového lusku4 PL kokosového oleje100 ml mléka2 PL kakaového prášku1 hrnek vypeckovaných višní2 PL mandlových plátků5 PL drobenkyTroubu si předehřejte na 180 °C. Kulatou formu o průměru 24 cm si vyložte pečícím papírem anebo vystříkejte "tukovým sprejem".Do mísy nasypte mouku s kypřícím práškem a solí. Promíchejte, aby se prášek s moukou spojil.Přidejte ostatní suroviny a vymíchejte do hladkého a jemného těsta.Těsto nalijte do formy, poklaďte vypeckovanými višněmi. Posypte plátky mandlí a drobenkou. Ta udělá na povrchu krásně křupavou krustu.Jak na drobenku:2 PL kokosového oleje3 PL třtinového cukru4 PL špaldové moukyVšechny tři suroviny spojte a propracovávejte prsty do drobivé konzistence.Koláč vložte do trouby a pečte cca 40 minut. Zda je koláč hotový prověřte testem se špejlí. Pokud po vytažení z těsta bude suchá a čistá, máte pečeno. Nechte vychladnout a podávejte.Dobrou chuť! Vaše Francis.