Mlékárna Valašské Meziříčí opustila pro tentokráte svoje tradiční recepty a přináší svým spotřebitelům radost a kreativitu, kterou lze uplatnit v kuchyni s dětmi nebo pro ně. Velikonoční Cake pops - dortová lízátka nezní sice příliš valašsky, ale jsou vyrobena z těch nejkvalitnějších produktů z Valašska. Připomínají radost, život a báječně chutnají. Prožijte společně s mlékárnou veselé a hravé Velikonoce.
Kategorie Cukroví
Kuchyně Česká
Čas přípravy 1 hourhod.
Čas vaření 20 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.20 minutesmin
Porce 7osob
Uvařila KateřinaGoroškov
Ingredience
NA TĚSTO
• polohrubá mouka 1/2 hrnku
• cukr 1/4 hrnku
• prášek do pečiva 1 lžička
• Čerstvé mléko z Valašska 1/4 hrnku
• kousek rozpuštěného másla
• malé vejce 1
• špetka soli
NA KRÉM
• Čerstvá smetana z Valašska ke šlehání 1 ks
• Bílý jogurt z Valašska bifido 2 lžíce
• třtinový cukr na doslazení
NA ZDOBENÍ
• čokoláda
• dortové zdobení
Instrukce
Nejprve rozmícháme vejce s cukrem, přidáme mléko, máslo a poté směs mouky, kypřící prášek a špetku soli. Vymícháme v těsto, které nalijeme do malé dortové formy vyložené pečícím papírem.
Pečeme na 180 °C přibližně 15–20 minut.
Korpus následně nastrouháme nebo rozdrobíme.
Vyšleháme smetanu do konzistence šlehačky, přidáme jogurt a dosladíme cukrem dle potřeby.
Smícháme krém s rozdrobeným těstem a vytvarujeme vajíčka.
Ty poté dáme na 30 minut do mrazáku.
Špejle namočíme do roztopené čokolády, zapíchneme do vajíček (aby byly přibližně v polovině), obalíme v čokoládě a posypeme zdobením.