Úžasná citronová bábovka s ruby čokoládou, která je nejen lahodná, ale zároveň symbolizuje radost, štěstí a lásku.
Kategorie moučník
Kuchyně Česká
Čas přípravy 15 minutesmin
Čas vaření 50 minutesmin
Celkový čas 1 hourhod.5 minutesmin
Porce 8
Uvařila Redakce Ženy s.r.o.
Ingredience
250ghladké dortové mouky Babiččina volba
4vejce
100mlplnotučného mléka
100mlzastudena lisovaného oleje
200gkrupicového cukru
1chemicky neošetřený citron
90gmletých ořechů
lžíce vanilkového cukru
2lžičky kypřicího prášku
1lžíce rumu
Poleva
Ruby čokoláda
Lyofilizované maliny
Instrukce
Nejprve předehřejte troubu na 180 °C a oddělte žloutky od bílků.
Žloutky smíchejte s polovinou cukru a s vanilkovým cukrem a vyšlehejte do nadýchané, světlé pěny. Postupně zašlehejte mléko, rum a olej.
V druhé nádobě smíchejte mouku, ořechy, kypřicí prášek, špetku soli a kůru z citronu s přidaným zbytkem cukru. Suchou směs vmíchejte do tekuté.
V další nádobě vyšlehejte z bílků pevný sníh a opatrně jej vmíchejte do těsta.
Formu na bábovku vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Vlijte do ní těsto, vložte do trouby a pečte asi 50 minut (až nebude těsto na špejli lepit). Po vychladnutí ozdobte bábovku rozpuštěnou čokoládou a posypte drcenými malinami.