bramborový salát:
Nejprve si uvaříme brambory ve slupce ve slané vodě. V druhém hrnci si uvaříme
oloupané mrkve také ve slané vodě. V dalším kastrůlku uvaříme vejce ve slané vodě 10
minut. Necháme vychladnout.
Připravíme si velkou mísu. Oloupeme brambory a nakrájíme přes drátěné kolečko na
kostičky. Pak nakrájíme stejným způsobem oloupaná vejce na kostičky. Nakonec
nakrájíme vařenou mrkev a kyselé okurky na malé kostičky. Vše dáváme do mísy,
osolíme a opepříme. Přidáme majolku a hořčici. Důkladně vše promícháme a dáme ve
skleněné uzavíratelné nádobě vychladit do lednice.
vepřové řízky:
Maso si umyjeme a na prkénku nakrájíme na plátky. Nakleme z obou stran paličkou.
Osolíme a opepříme. Obalíme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance.
Pomalu smažíme na pánvi na rostlinném oleji do zlatova.
Přeji dobrou chuť !!!
1500g - brambory3ks - mrkev8ks - vejce10ks - kyselé okurky500g - majolka2lžička - hořčice3lžička - sůl1špetka - pepř1000g - vepř. krkovice bez kosti200g - hladká mouka200g - strouhanka3ks - vejce200g - rostlinný olej na smaženípříprava - 60 + 20vaření - 20 + 30