Gril si předehřejeme na 160 °C. Bylinky opláchneme, otrháme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a prolisujeme lisem na česnek. Vepřové plátky namarinujeme z obou stran solí, pepřem, bylinkami a česnekem.
Mrkev a cuketu umyjeme a oloupeme. Cuketu i mrkev pomocí škrabky nakrájíme na tenké plátky. Vepřové plátky natřeme z jedné strany pestem rosso. Jako další vrstvu položíme na maso plátky cukety a mrkve.
Takto připravený plátek masa s mrkví a cuketou zatočíme do tvaru růžičky a zajistíme provázkem nebo párátkem. Pokud je vepřový bok moc dlouhý, podle potřeby ho můžeme rozdělit na víc částí a poté vepřový bok zatočíme do růžiček.
Vepřové růžičky grilujeme v přikryté hliníkové nádobě cca 35 minut. Pečené papriky marinujeme olivovým olejem a solí. Papriky grilujeme zhruba 4 minuty na přímém ohni a podáváme je jako přílohu k veřovým růžičkám.8plátek - vepřový bok1ks - tymián1špetka - rozmarýn1stroužek - česnek2ks - mrkev1ks - cuketa200g - pečené papriky1lžíce - olivový olejtrochušpetka - sul, pepřpříprava - 30vaření - 45